sport

Smedley: Williamsu nedostaje tempa

Williamsov glavni inženjer performansi. Rob Smedley, kaže kako Budimpeštu napušta razočaran, ponajviše zbog nedostatka brzine u njihovom FW38.

Iako je Valtteri Bottas imao solidnu vožnju te je uspio izvući maksimum iz utrke, Felipe Massa nije imao najuspješniju utrku koja je bila otežana već prije starta kada je imao problema s upravljačem.

“Razočaran sam rezultatom,” priznao je Smedley.

“Morali smo raditi jako puno za ta dva boda. Mislim da smo ostvarili maksimum s Valtterijem. Odvezao je solidnu utrku, ali tempo bolida jednostavno nije bio dobar. Nakon Felipeove nesreće u subotu, bolid je ispao iz balansa i nikako nije mogao ući u ritam. Start s 18. mjesta s nebalansiranim bolidom je uvijek težak,”

Smedley vjeruje da je Massin problem s upravljačem, koji se pojavio za vrijeme izlaznog kruga, izravni krivac i za subotnju nesreću.

“Morali smo posložiti bolid nakon sudara u kvalifikacijama, a to je značilo da upravljač nije bio centriran i bio je težak u desnim zavojima. Morali smo probati popraviti ga prije utrke, i u garaži i na gridu. Dečki su odradili dobar posao,” dodao je Smedley.

Williams se sada mora okrenuti VN Njemačke koja se već ovog vikenda vozi u Hockenheimu. Smedley kaže kako će momčad morati ozbiljno ‘zapeti’.

“Strategija je bila dobra, kao i pitstopovi. Nismo mogli puno više napraviti. Ovo su teška vremena za momčad. Moramo pognuti glave, raditi kao momčadi i početi shvaćati kako ćemo izvući više performansi iz bolida,” završio je Smedley.

Izvor: GP1.hr