sport

Steiner: Gutierrez postaje boksačka vreća za sve

Šef momčadi Haasa, Gunther Steiner, smatra da Esteban Gutierrez postaje boksačka vreća za udaranje u Formuli 1, pogotovo nakon kritika Mercedesovog šefa, Tota Wolffa.

Gutierrez je ove sezone često bio kritiziran zbog svojih poteza na stazi pa mu je Lewis Hamilton pokazao srednji prst na VN Mađarske. Međutim, tu kritike nisu stale. Daniel Ricciardo je na VN Njemačke sarkastično komentirao poteze Meksikanca, a Gutierrez je na VN Belgije i dobio kaznu jer je blokirao Pascala Wehrleina.

Problemi s propuštanjem bržih vozača bili su dio Gutierrezovog vožnje i na VN Singapura pa je Toto Wolff izjavio da je uvijek Meksikanac taj koji smeta drugima.

“Došli smo u prometne probleme s Gutierrezom i Felipeom Massom koji su se borili za poziciju. Gutierrez barem prema svima postupa jednako, on nikom ne dopušta da ga prestigne. Iskreno, imate borbu za pobjedu između dva vozača koji grabe svaku desetinku, a onda imate jednog tipa koji krstari i ometa utrku. I uvijek isti tip,” rekao je Wolff.

“Vikali smo Charlieju Whitingu. Felipe se maknuo, a Esteban, koji je drag dečko, nastavio je krstariti i vjerojatno bio sretan jer je stvorio razmak ispred Felipea,” dodao je Mercedesov šef.

No, Steiner smatra da je sve bilo u redu, te je stao u obranu Gutierreza.

“On je pomalo postao vreća za udarce svima. Mislim da je bio jako dobar, vrlo pošten. Utrkivao se s Massom i zašto bi se maknuo? Maknete se kada to trebate napraviti. Ne vidim problem u tome što je napravio. Lako je kritizirati kada ste dominantni toliko koliko je Mercedes dominantan.” rekao je Steiner.

“Sve je počelo s Lewisom koji mu je pokazao prst i mislim da to nije bila korektna gesta Mercedesovog vozača. Drugi put je bilo s Ricciardom. Imali smo incident s Wehrleinom, ali to je bila naša greška i ispričali smo se. To je bila potpuno drugačija priča. Pogreška je bila jasna i dobili smo kaznu za to. U ovom slučaju, nisu nam morali reći dva puta, maknuli smo se. Maknuli smo se jednako brzo kao i Massa. Oni imaju svoje mišljenje, mi imamo svoje. Nismo dobili kaznu i FIA nam nije prigovora. Ako Wolff ima problem, neka ga razriješi sa sucima,” dodao je Talijan.

Izvor: GP1.hr