sport

Steiner: Magnussen napokon pokazuje svoj potencijal

Kevin Magnussen ima prilično neuobičajenu karijeru, barem kada su u pitanju vozači koji su se pojavili posljednjih nekoliko godina. Već je u debiju Formule 1 prije četiri godine osvojio drugo mjesto, dajući naznake kako će u ostatku sezone postići još dobrih rezultata. No, uspjesi su izostali te je drugo mjesto u australskom Melbourneu ostalo jedini rezultat vrijedan spomena.

Nakon slabašne sezone 2016. u Renaultu, mislilo se kako je Danac još jedna zvijezda koja je prerano prestala sjati. No, s dolaskom 2017. i prelaskom u Haas, rezultati postaju bolji i ujednačeniji. Direktor Gunther Steiner objašnjava razloge porasta forme kod svog vozača.

“Mislim da mu je to jednostavno zbog porasta samopouzdanja. Dobro je posložio svoje misli, prilagodio je način na koji vozi i to ga je učinilo samopouzdanijim,” objašnjava Steiner.

Steiner naglašava kako su rezultati koje tim postiže nastali i zbog konkurentnijeg bolida. Po nekim zaključcima, Haas je ove godine četvrta najbolja momčad u prvenstvu. Dobro poznavanje ljudi u momčadi i iskustva u razvoju bolida, dali su Kevinu snagu da napokon pokaže više.

“Dobro poznaje svoju momčad i ne mora se brinuti oko međusobnih odnosa. Ne razmišlja o tome. Ima povjerenje u sve nas. Na raspolaganju mu je dobar bolid. I uz sve to samo radi ono što mu najbolje ide od ruke,” govori Steiner.

Kevin se ne opterećuje glupostima i shvaća svoje dužnosti kao potpuno normalnu i jednostavnu stvar. Zna kako je iskorištavanje svojeg talenta najvažnija stvar na koju sada treba iskoristiti vrijeme.

“Sve je to prilično jednostavno. Ako vozači pojednostave svoje dužnosti, bit će im bolje. Zapravo, realno ne trebate dodatno zakomplicirati cijeli proces, jer vozači već sada razmišljaju o stotinama stvari u isto vrijeme. I ako stavite dodatan teret na njihov život, ne mogu se više posvetiti vožnji i ubije im samopouzdanje,” kaže Steiner.

Po pitanju rezultata Haasa kao momčadi, Steiner kaže kako je iza njih težak vikend u Kanadi. Grosjean i Magnussen nisu uspjeli biti bolji od dvanaestog i trinaestog mjesta. Sljedeća utrka u Francuskoj će dati mogućnost momčadi da se vrate među bodove.

“Vikend je sam po sebi bio razočaravajući i završio je još gore nego je počeo. Sreća nas nije pomazila za vrijeme utrke. Jedino što sada možemo jest premjestiti fokus na sljedeću utrku. Vjerojatno ćemo u jednom trenutku u sezoni dobiti priliku za odmor da bismo poslije pokazali za što smo sposobni” zaključuje Steiner

Bodovni saldo ove sezone za Haas iznosi samo 19 bodova i svi se pripisuju Magnussenu. Nastavak sezone donosi odgovor na pitanje hoće li bodovi Danca biti jedini za momčad ili će Grosjean napokon pomoći borbi u konstruktorskom prvenstvu.

Izvor: GP1.hr