sport

Steiner želi odgodu uvođenja halo zaštite

Iako se činilo da bi halo zaštitu već sljedeće sezone trebali gledati u Formuli 1, situacija se promijenila tijekom posljednjih nekoliko tjedana kada su mnogi vozači i šefovi iskazali sumnje po pitanju uvođenja zaštite kokpita 2017. Nakon posljednjeg testa u Silverstoneu, među onima koji bi odgodili ovu soluciju se nalaze Sebastian Vettel, Christian Horner i šef Haasove momčadi Gunther Steiner.

“Nisam u Strateškoj grupi pa nemam pravo glasa, ali imam mišljenje po tom pitanju”, rekao je Steiner. “Mislim da svi želimo sigurnost, apsolutno, ali vozači biraju nastupati u ovom sportu. Znaju za njegove opasnosti. Smatram da su bolidi trenutno prilično sigurni. Nikada nisu dovoljno sigurni, prvi sam koji će to reći.”

“Je li halo spreman? Vettel je rekao da mu se ne sviđa pogled, ne znam što Red Bull misli. Možda Pierre Gasly nije spreman reći da ili ne jer trebate Daniela Ricciarda ili nekoga iskusnijeg u bolidu Formule 1, ali zasigurno ima mišljenje o tome. Ja također mislim o odgodi uvođenja, za tu sam opciju.”

Izvor: GP1.hr