sport

Stewart: Mercedes bi trebao kazniti Hamiltona

Mercedes bi trebao kazniti Lewisa Hamiltona zbog incidenta u prvom krugu VN Španjolske. Mišljenje je to Sir Jackie Stewarta koji smatra kako je Hamilton jedini krivac.

U borbi za poziciju u prvom krugu utrke, Hamilton je pokušao prestići Nicu Rosberga s desne strane. No, njegov W07 je završio na travi, izvrtio se te je udario u svog momčadskog kolegu čime su oba dvojica utrku završili u šljunku. To je prva utrka nakon VN SAD-a 2012. godine u kojoj Mercedes nije uzeo niti jedan bod.

Stewart smatra kako bi Hamilton zbog incidenta trebao biti novčano kažnjen.

“To su bile emocije. U prvom krugu! Očaj! To nije način kako se pobjeđuje, ne uvijek. Hamiltona treba kriviti. Rosbergu je bilo dopušteno braniti se. Ne idete tako u prvom krugu. Dva bolida iste momčadi ne smiju imati takvu nesreću u prvom krugu. Velika kvaliteta svih velikih vozača je upravljanje umom. Nemojte se zalijetati i uzbuđivati. Lewis je mogao dobiti ovu utrku, ali ne u prvom krugu. Nesreća je bila neizbježna,” smatra Stewart.

“To je velika nesreća za Mercedes jer su im oba bolida ispala. Oni su toliko bolji od svih ostalih momčadi. Ovo je potpuno krivo i onda još Hamilton baci volan iz bolida. Volan od nekih 40 do 50 tisuća dolara. Emocija je opasna stvar. Ovo je neprihvatljivo. Puno ljudi griješi. Ono što morate napraviti je priznati pogrešku i razmisliti zašto biste napravili takvu stvar u prvom krugu, a toliko ste brži od svih ostalih. Mislim da Lewis nije shvatio to. Mislim da Rosberg nije napravio ništa loše,” dodao je Škot.

“Mislim da je potrebna disciplina, možda i novčana. Ja bih sigurno kaznio vozača koji napravi takvu pogrešku u prvom krugu. To mora biti novčana kazna. Trenutno Lewis toliko zarađuje pa mu ne bi ni zasmetalo,” zaključio je.

Izvor: GP1.hr