sport

Tanabe: Još uvijek smo u zaostatku sa snagom

Hondin tehnički direktor F1 programa, Toyoharu Tanabe izjavio je kako Hondina pogonska jedinica još uvijek po pitanju snage zaostaje za konkurentima.

Iako su sa Toro Rossovim Brendonom Hartleyem uspjeli ući u bodove desetim mjestom u prethodnoj utrci, Japanac je priznao kako je deficit posebice po pitanju krajnje brzine osjetan, što je posebice dolazilo do izražaja na dugačkom pravcu staze u Bakuu.

“U utrci nam je nedostajalo brzine, čak i više u odnosu na treninge i kvalifikacije prije same utrke. Moramo pronaći razlog za to,” rekao je Tanabe

Tehnički direktor Honde smatra kako definitivno moraju poraditi na poboljšanjima kada je u pitanju snaga Hondinog motora, ali pri tome moraju pripaziti na moguće probleme s trajnosti pogonske jedinice koja je u ovoj sezoni ipak nešto bolja u odnosu na prethodne.

Japanac je također, unatoč osvojenim bodovima na VN Azerbajdžana priznao kako je taj rezultat dobrim dijelom splet nekih povoljnih okolnosti koje su se dogodile u samoj utrci.

“U konačnici profitirali smo na račun pogrešaka i incidenata koje su imali drugi vozači što je Brendon iskoristio i uzeo prve bodove u sezoni,” zaključio je Tanabe

Izvor: GP1.hr