sport

Tri momčadi nastoje “prisvojiti” Norrisa

Prema informacijama koje stižu iz McLarena, nekoliko F1 momčadi raspitivalo se o mogućnosti dovođenja mladog Landa Norrisa pod “svoje skute”, neke od njih čak i u ovoj sezoni.

Trenutačni lider Formula 2 prvenstva navodno je prije VN Kanade imao ponudu Torro Rossa za prelazak u njihovu momčad umjesto Brandona Hartleya što je pokrenulo priču oko ovog talentiranog vozača kojeg pod ugovorom drži McLaren.

To je potvrdio i Red Bullov Helmut Marko koji je kratko komentirao situaciju.

“Bili smo u nekim pregovorima ali smo ih odrađivali iza zatvorenih vrata, ne u javnosti.”

Upitan o tome jeli korektno vrbovati vozača koji je na pragu ulaska u F1 program s konkurentskom močadi Marko je komentirao.

“Kod Red Bulla je tako, nikad ne možete znati što radimo i što planiramo. Mi smo momčad za iznenađenja.”

O toj je temi progovorio i McLarenov Zack Brown koji je naglasio kako posrnuli velikan nema namjeru pustiti Norrisa.

“Imali smo više od jedne ponude za Norrisa. Konkretno, imali smo tri ponude F1 momčadi. Neke su uključivale angažman već u ovoj sezoni, no mi želimo da njegov fokus ostane na F2 i svakako ga želimo zadržati u McLarenu. Mišljenja smo kako je za njega, njegovu karijeru i McLaren ovo najbolja opcija.”

“Sve ponude uključivale su Landov trajni odlazak iz momčadi što za nas nije opcija i o tome ne želimo niti razgovarati,” jasan je bio Brown.

McLarenov je problem što u ovom trenutku nemaju vozačko mjesto za talentiranog mladca što im potencijalno može stvoriti problem sličan kao i u slučaju Stoffela Vandoorena kojega su na jednu sezonu morali smjestiti u japansku Super Formula seriju jer su Button i Alonso imali osigurana mjesta u “prvoj” momčadi, a s druge strane McLaren za razliku od nekih konkurenata na gridu nema sestrinsku momčad namjenjenu za kaljenje mladih talenata.

Brown se u skladu s navedenim osvrnuo upravo na problematiku vezanu za status “B” momčadi koji po njegovom mišljenju nije riješen već duži niz godina.

“Mi nemamo sestrinsku momčad što definitivno nije idealna situacija. To pokazuje kako bi se i FIA trebala malo više pozabaviti ovim pitanjem kao i odnosom i utjecajem između “prve momčadi” i sestrinskih momčadi u Formuli 1 jer ono što oni rade stvara probleme za momčadi koje su neovisne i same,” zaključio je Mclarenov šef.

Izvor: GP1.hr