sport

U Sauberu ponovno kasne plaće

U Hinwilu ništa novo. Švicarski Blick tvrdi da momčad još uvijek traži načina kako bi osigurala isplatu plaća za travanj. Šefica momčadi Monisha Kaltenborn dodaje da se čeka isplata važnih sponzora.

“Nadam se da će novac stići u sljedećim danima. Riješit ćemo problem.”

Stanje u Sauberu nije bajno; ekipu su ove godine napustili inženjeri Giampaolo Dall’Ara, Mark Smith i Tim Malyon, a momčad ne razvija postojeći bolid pa će zato propustiti sezonski test nakon VN Španjolske. Menadžer Beat Zehnder se boji još goreg scenarija u budućnosti. Razlog je taj što bi novi tehnički pravilnik za sljedeću sezonu mogao povećati troškove F1 momčadi. Auto Motor und Sport piše da će oni porasti za najmanje 8 milijuna eura.

“Nije samo stvar bolida i toga što dijelove s ovog jednosjeda nećemo moći prenijeti na onaj za 2017., radi se i o grijačima guma, i, i… Govorimo o milijunima i milijunima. Utjecaj na financije je ogroman i za manju momčad poput nas ovo je jako teško razdoblje”, rekao je Zehnder.

Sauber je šesta najdugovječnija momčad Formule 1. U oktanskom cirkusu su debitirali 1993. godine, a više nastupa od njih imaju samo Ferrari, McLaren, Williams, Lotus i Tyrrell.

Izvor: GP1.hr