sport

U Williamsu iznenađeni kvalifikacijama

Williams

Williams ponovno ima oba auta u top 10 u kvalifikacijama nakon VN Kanade 2004. godine kada su Ralf Schumacher i Juan Pablo Montoya ušli u Q3. Osim što im je staza dobro odgovarala, očito je da su nadogradnje koje je Williams donio sjajno funkcionirale. Bottas se kvalificirao na četvrto mjesto, dok je Massa završio nekoliko stotinki iza njega na 5. mjestu.

“Moramo biti zadovoljni ovim rezultatom. Zadnji brzi krug je mogao biti malo bolji jer sam naišao nekoliko puta na promet. No srećom je prvi pokušaj tijekom treće kvalifikacijske runde bio dovoljno dobar. Bili smo konkurentni tijekom cijelog vikenda, stoga se veselimo sutrašnjoj utrci. Što se tiče bolida, mislim da smo napravili veliki korak naprijed i jako sam sretan zbog toga. Mislim da sutra možemo izazvati Red Bull jer imamo dobru brzinu na pravcima”, izjavio je Bottas.

“Naš je bolid danas pokazao odlične performanse. Između trećeg i 6. bolida je bila jako mala razlika, samo jednu desetinku, stoga je treće mjesto bilo dostižno. Nažalost nisam imao dobar zadnji krug, ali ne mogu biti nesretan jer trenutno imamo odličan bolid. Utrka je duga i pokušat ćemo napredovati u odnosu na kvalifikacije, siguran sam da možemo biti konkurentni”, rekao je Massa.

Izvor: GP1.hr