sport

Vandoorne smatra da je njegova utrka “žrtvovana” u korist Alonsa

Stoffel Vandoorne vjeruje da su njegove šanse za ostvarivanje više pozicije tijekom VN Monaca žrtvovane u korist momčadskog mu kolege, McLarenovog Fernanda Alonsa.

Krugovi Belgijanca bili su tik do prve desetorice vozača, nakon što je utrku započeo na ultrasoft gumama, ostvarujući vremena blizu onima Renaultovog Nicke Hulkenberga, koji je utrku završio na osmoj poziciji te ispred Maxa Verstappena, Charlesa Leclerca, Brendona Hartleyja, Marcusa Ericssona i Kevina Magnussena.

Potonja četvorica vozača u odradila su prolazak kroz boks između 13. i 17. kruga, no McLarenov vozač je ostao na stazi, povećavši zaostatak za Hulkenbergom no i dalje držeći poziciju ispred Nizozemca koji mu se sve više približavao.

Belgijanac je prvi odlazak u boks odradio tek u 20. krugu, krug kasnije od Fernanda Alonsa, koji se po povratku na stazu vratio ispred Vandoorna i Verstappena.

Po završetku utrke, na pitanje o tome vjeruje li da je njegova VN Monaca žrtvovana kako bi se maksimalno povećao rezultat Španjolca, Vandoorne je izjavio da se tako osjeća te da smatra kako se njegov odlazak u boks trebao dogoditi pet krugova ranije.

“Fernando me prestigao i u tom sam krugu otišao u boks, šteta je tada već bila učinjena. Vrlo razočaravajuće.”

Dvadesetšestogodišnjak je nakon toga izgubio dodatnog vremena na samom zaustavljanju u boksu, te se na stazu vratio iza Leclerca, Hartleyja, Ericssona i Magnussena.

” Ne znam što se dogodilo, zeleno svijetlo se jednostavno nije pojavljivalo, samo na to smo izgubili nekoliko sekundi,” prokomentirao je kašnjenje tijekom zaustavljanja u boksu.

Belgijanac je utrku završio na četrnaestom, dok je Alonso bio na sedmom mjestu kada se povukao iz utrke zbog problema s mjenjačem.

Vandoorne je rekao da je jako nezgodno izgubiti bodove u utrci, te se požalio što nije ostvario rezultate jednake ili bolje od Nicke Hulkenberga čiju je strategiju pokušao primijeniti.

“Imali smo jednaku strategiju kao Nico, utrku smo trebali završiti na njegovom mjestu, ili mjestu ispred,” rekao je.

“Jako puno vremena smo izgubili na odlasku u boks, sukladno tome, izgubili smo dosta pozicija u utrci.”

” Stekli smo dobar tempo sa supersoft gumama Na kraju, No Monaco je Monaco. Znamo da je tamo pretjecanje teško izvedivo,” zaključio je Belgijanac svoj osvrt na utrku ulicama Monte Carla.

Izvor: GP1.hr