sport

Vasseur: Raikkonen bi mogao biti dobar izbor za Sauber

Direktor Saubera Fred Vasseur ovih je dana iznenadio javnost izjavom kako smatra da bi Kimi Raikkonen dobro došao njegovoj momčadi. Premda ne krije želju za dovođenjem Finca u svoj tim, smatra kako Kimi tu poziciju treba zaraditi. Sentimentalni razlozi ne smiju biti prisutni.

Ferrari je od nedavno u suradnji s Alfa Romeo Sauberom te zajedno surađuju oko sugestija i transfera vozača. Pokazalo se kako je Kimi previše važan Ferrariju da bi ga se samo tako odrekao, tako da ga na ovaj način može zadržati unutar obitelji. U isto vrijeme će imati priliku u svoje redove dovesti mlađega vozača.

Od Vasseura se očekuje da bude odgovoran za stabilnost u svojim redovima. Kada su ga pitali ne bi li dovođenje Raikkonena stavio preveliki pritisak na momčad, objasnio je kako ne smatra da je to tako.

“Ako smo bogati, zašto bi to bio problem? Briga me za trošak, želim imati najbolje ljude u svojim bolidima. Za momčad je to najvažnije. Također, ne smijemo raditi kompromise radi oko učinka u sezoni,” rekao je Vasseur.

Nadodao je kako smatra bitnim da u svojima redovima imaju renomirane vozače koji su prošlosti ostvarili značajne rezultate.

“Bolje je imati svjetskog prvaka, nego nekog tko nije ništa osvojio.”

“Zanima me jedino učinak. Najbitnija stvar koju mogu poželjeti je da imamo najbolju postavu sljedeće sezone i u budućnosti. Te odrednice mi predstavljaju najveću brigu,” objašnjava Vasseur.

No, kao i obično, u odabiru često prevlada mladost i svježina koju donose vozači. Antonio Giovinazzi, koji trenutno obnaša ulogu trećeg vozača, za sada ima veće šanse da dobije mjesto.

“Dobar je osjećaj što Antonio želi biti uključen u igru. Možemo biti ponosni na to. Sigurno će biti na listi potencijalnih kandidata.

“Povremeno ćemo ga staviti na prve slobodne treninge. Po meni je to ispravan način da upoznamo njegove kvalitete te da nađemo zajednički jezik.”

“Istu stvar smo napravili s Charlesom Leclercom lani i to se pokazao kao dobar prvi korak prema suradnji,” zaključio je Vasseur.

Izvor: GP1.hr