sport

Vergne ne brine za svoje mjesto u Toro Rossu

Jean-Eric Vergne, Toro Rosso media

Jean-Eric Vergne ne brine da bi ga Red Bull, odnosno Toro Rosso mogao otpustiti na kraju ove godine. U 9 godina postojanja Toro Rossa samo su tri vozača dobila priliku voziti tri godine uzastopce. Jedan od njih je Sebastien Buemi, Švicarac koji je ostao bez mjesta na kraju 2011. a drugi je upravo Vergne. Za sada, Vergne nije oduševio. Mladi debitant Daniil Kvyat do sada je skupio jednako bodova kao i Jean-Eric te se za sada čini kao veliki potencijal. Demonstrirajući Red Bullov bolid na Spa-Francorchampsu tijekom prošlog vikenda za vrijeme Formula Renault 3.5 serije, Francuza je Italiaracing upitao je li zabrinut za budućnost jer nijedan vozač do sada nije dobio priliku četiri godine uzastopno voziti za Toro Rosso.

“Ako je situacija takva kao što vi kažete onda malo toga mogu učiniti”, nasmijao se.

“U Red Bullu i Toro Rossu se nikada nisu bojali ostaviti vozače u koje više ne vjeruju, ali ako su izgubili povjerenje u mene mislim da bi me pustili na kraju prošle godine. Pošto nisu jer sam još uvijek ovdje, oni vjeruju u mene i moje sposobnosti”, rekao je Vergne.

Vergne se ne slaže s tvrdnjama da ga je zasjenio znatno manje iskusan Kvyat koji je u Formulu 1 došao kao GP3 prvak.

“Moja integracija s tehničkim osobljem tima znatno se povećala a rezultati pokazuju da od toga ima koristi – nešto što momčad u potpunosti uzima u obzir. Ja se tamo osjećam kao doma, kao da je tim moja obitelj tako da ne mislim da imaju namjeru odbaciti paket koji funkcionira”, dodao je Francuz.

Izvor: GP1.hr