sport

Verstappen: Imamo najbolji bolid u F1

Max Verstappen smatra da Red Bull ima najbolji bolid u F1, što je potvrđeno dobrim kvalifikacijama i utrkom u Singapuru.

Iako Nizozemac nije uspio pobijediti na stazi Marina Bay u Singapuru, uspio se kvalificirati kao drugoplasirani, te uz bolju strategiju završiti utrku ispred Sebastiana Vettela u Ferrariju. I dok je Red Bull svjestan svog deficita u snazi pogonske jedinice, Verstappen je uvjeren da imaju najbolju šasiju u F1.

“Mislim da imamo najbolji bolid u F1, što se potvrdilo i tijekom VN Singapura,” rekao je Verstappen.

“Naravno da se nadamo da ćemo sljedeće godine s novim dobavljačem motora napraviti korak u pravom smjeru. Imamo prave ljude na pravi mjestima.”

Austrijska momčad svjesna je činjenice da buduće partnerstvo s Hondom može poboljšati, no Verstappen vjeruje da će ambicije japanskog proizvođača gurati momčad prema naprijed.

Kada su ga upitali zašto vjeruje u partnerstvo s Hondom, bio je vrlo jasan:

“Kao prvo, njihov budžet je nekoliko puta veći od našeg dosadašnjeg dobavljača motora. Osim toga, pokazatelji ukazuju na to da idu u pravom smjeru. Također, imaju jasnu želju za pobjedom.”

“Momčad ima mentalitet pobjednika, no sada preostaje pitanje pogonske jedinice. S novom suradnjom ostvarit ćemo napredak i u tom polju,” zaključio je Verstappen.

Honda će svoju nadogradnju vjerojatno predstaviti tijekom VN Rusije. Izvori govore o tome da bi ih nova specifikacija motora mogla staviti ispred Renaulta u terminima konjskih snaga. Međutim, japanski proizvođač još mora službeno potvrditi takve tvrdnje.

Izvor: GP1.hr