sport

Verstappen: Ovo je najbolje što smo mogli

Max Verstappen na današnjoj utrci u Monaku završio je na devetom mjestu nakon što je morao startati sa samog kraja startne linije jer nije odvozio kvalifikacije.

Zbog nesreće na trećem treningu i nesudjelovanja u kvalifikacijama zbog nemogućnosti zamjene mjenjača na vrijeme, Verstappen je zadovoljan s današnjim rezultatom i tvrdi kako je deveto mjesto najbolji rezultat koji su mogli postići nakon niza nesretnih događaja.

“Mislim da smo postigli maksimalan rezultat. Nismo mogli učiniti ništa više s obzirom na to da smo startali sa zadnjeg mjesta, ali sam uživao na stazi. Na početku utrke već sam prošao dvojicu.”

Danas u Monte Carlu nije htio previše napadati, nego tvrdi kako je vozio razumno jer si više ne može priuštiti pogreške.

“Nisam htio riskirati i opet se sudariti, nisam se mogao opet staviti u takvu poziciju. Vozio sam do određene granice, ali znao sam da ako bi ju bar malo prešao i dalje ne bi postigao bolji rezultat.”

Iako Nizozemac nije imao šanse za pobjedu, njegov momčadski kolega Daniel Ricciardo, uspio je završiti na vrhu postolja.

“Nakon utrke sam čuo da je imao problema i bilo mu je teško voziti, ali Ricciardo je odličan vozač i danas je napravio dobar posao,” komentirao je Verstappen.

Izvor: GP1.hr