sport

Verstappen: Red Bull nije razmatrao Alonsa za 2019.

Max Verstappen tvrdi da Red Bull za 2019. nije razmatrao Fernanda Alonsa, unatoč tome što Španjolac tvrdi da mu je Red Bull ove sezone dvaput ponudio mjesto u svojim redovima. Verstappen je izjavio kako je Red Bull razmatrao isključivo vozače za koje smatraju da će se dobro slagati s Nizozemcem.

“Znam da Alonso nije nikada bio opcija,” rekao je Verstappen.

“S Pierreom se odlično slažem i mislim da je momčad to uzela u obzir. Bilo je bitno da imamo novog vozača koji se uklapa u ‘profil’ momčadi.”

Gasly je na Velikoj Nagradi Singapura izjavio kako je ‘uzbuđen’ za iduće poglavlje u Red Bullu i kako jedva čeka izazovima koji slijede u 2019.

“Ovo je fantastična prilika za mene. Imam priliku surađivati s fantastičnim vozačem i nadam se kako ćemo ostvariti odlične rezultate zajedno,” izjavio je Gasly.

“Jedva čekam da započnemo. Red Bull je zadnjih godina veoma brz tako da nemam dvojbi da će tako biti i iduće godine.”

Iako će uspjeh Red Bulla 2019. ovisiti o pouzdanosti i snazi pogonske jedinice Honde, austrijska momčad već godinama konkurira za podije i bez snažne pogonske jedinice, s obzirom na to da je od početka V6 ere Renaultov motor bio slabiji od Mercedesovog i Ferrarijevog.

“Vidjet ćemo kako će to sve skupa funkcionirati, no Red Bull je već osvojio četiri naslova sa Sebastianom (Vettelom).”

“Zadnjih nekoliko godina se momčad malo više mučila, no Red Bull je dokazao da je konstantna prijetnja za podij ako rivali popuste, a tu i tamo se uhvati i koja pobjeda,” završio je Gasly.

Izvor: GP1.hr