sport

Vettel: Bolid nije dobar kao što bi trebao biti

Ferrarijev Sebastian Vettel, priznaje kako novi SF70H nije onako dobar kao što se nadao da će biti. Nijemac je na drugom slobodnom treningu ostvario drugo najbrže vrijeme, pola sekunde iza Mercedesovog Lewisa Hamiltona.

Vettel kaže kako se bolid nije dramatično promijenio od predsezonskog testiranja u Barceloni. Vjeruje kako će talijanska momčad uspjeti popraviti nedostatke i srediti stvari preko noći. Nijemac je na pitanje mislili da je zaostatak za Mercedesom zabrinjavajuć odgovorio:

”Nadam se da nije.”

”Objektivno gledajući za sada je sve u redu. Mislim da se možemo još popraviti i napredovati. Bolid jednostavno nije onako dobar kao što bi trebao biti. Bili smo vrlo sretni na testiranju kad smo vidili svoja najbrža vremena, ali ovo je ono što se računa. Bolid se nije puno promijenio od testiranja i nadam se da ćemo srediti sve do kvalifikacija,” rekao je Sebastian.

Novinari su Vettela upitali da usporedi situaciju na VN Australije od prošle godine i ove godine, gdje je Sebastian rekao da su i prošle godine bili potpuno spremni i vrlo brzi. Međutim, kaže kako su ga crvena zastava i loše strateške odluke koštale pobjede.

”Prije godinu dana ovdje smo došli s velikim očekivanjima, ali ovo je potpuno nova godina i nova situacija ,tako da mislim da se to ne može uspoređivati,” dodao je četverostruki svjetski prvak.

Izvor: GP1.hr