sport

Vettel: Ferrari će biti jak u Monaku

Iako je Ferrari imao određenih problema na VN Španjolske unatoč tome što su dva Mercedesa svoje nastupe završila već u prvom krugu, Sebastian Vettel vjeruje da će njegova momčad biti jaka na sljedećoj utrci – VN Monaka. S obzirom na to da je Scuderia na prošlotjednom sezonskom testu radila na brzini u jednom krugu, Vettel smatra da su očekivanja za ovotjednu utrku s razlogom velika.

“Mislim da bi to trebala biti jako dobra staza za nas. Bili smo dosta kompetitivni prošle godine te smo se poboljšali na onim područjima koja trebate za Monako. Bolid je bolji kada je riječ o vožnji, naletu na rubnjake, općenito – zato bi nam to trebalo pomoći za Monako.”

Iako se Red Bullova forma rapidno popravlja, a sljedeća utrka se vozi na stazi koja bi itekako trebala odgovarati bivšim četverostrukim svjetskim prvacima, Vettel nije zabrinut.

“Gledamo sebe. U Španjolskoj smo bili kompetitivni kao što smo i očekivali, osim subote. U nedjelju smo se mučili kako bismo ih prestigli. Kada bismo ih prošli, što se nije dogodilo puno puta u utrci, pokazali smo da smo brži”, rekao je Nijemac.

Izvor: GP1.hr