sport

Vettel: Ferrari je brži nego što to vremena pokazuju

Ferrarijev vozač Sebastian Vettel je drugi slobodni trening završio tek na devetom mjestu, a tijekom 90-minutnog nastupa na ulicama Monte Carla je dva puta dodirnuo ogradu. Njegov timski kolega Kimi Raikkonen nije bio puno bolji te je dan završio na sedmom mjestu. Bez obzira na sve, Vettel vjeruje da Scuderia ima brzinu potrebnu za borbu u vrhu.

“Sigurno je da sam pokušavao puno, ali nije sve ispalo kako treba. Sve u svemu, mislim da je OK, bolid ima tempo, jednostavno smo se mučili kako bismo ga danas pokazali.”

Na pitanje je li Ferrari danas imao treći najbrži bolid u Monaku, Nijemac odgovara:

“Ne. Četvrtak je i teško je reći što su drugi radili. S druge strane, ovdje se ne može puno toga tajiti. Kao što sam rekao, nismo imali dobar dan. Ako pogledate poredak, ne pripadamo ovdje.”

Ferrarijev vozač je rekao da fokus momčadi nije bio na postavljanju brzih vremena, ali priznaje da nije sve išlo po planu.

“U subotu ćemo biti puno bolji. Danas fokus nije bio na postavljanju što boljih vremena, ali vožnje koje smo imali nisu bile najbolje. Isprobali smo par stvari, ali treba reći da neke od njih nisu funkcionirale.”

“Na svakoj utrci postoji pritisak i želja za dobrim rezultatom. Međutim, to je razlog zašto smo ovdje. Nismo tu da se utrkujemo za peto ili osmo mjesto. Ovdje smo da pobijedimo”, zaključio je Sebastian.

Izvor: GP1.hr