sport

Vettel: Formula 1 bi trebala vratiti normalne motore

Četverostruki svjetski prvak, Sebastian Vettel, kaže kako su trenutni motori koji se koriste u Formuli 1 preskupi i dodaje kako on više preferira normalne atmosferske motore.

U razgovoru za Sky Sports, Ferrarijev vozač je objasnio.

“Moje mišljenje je da su trenutne pogonske jedinice preskupe i bilo bi isplativije za sve momčadi i za cijeli sport da se vrati nešto normalnije.”

Ironično, sam Ferrari je stavio veto na prijedlog o povećanju kapaciteta motora, nakon što su se momčadi požalile na velike troškove novih motora i ostalih dodataka.

Međutim, Nijemac se i dalje držao svog mišljenja.

“Držim se onoga što sam rekao. Rekao sam da su ove pogonske jedinice preskupe. Koštaju puno novca sada i nastavit će koštati puno novca. Sve ostalo što smo pokušavali, s izmjenom pravila, ne mijenja ključni problem. Mislim da se većina problema s kojima se sad suočavamo, odnosi na činjenicu da smo pošli krivim putem.”

“Sada je lako dići ruku i priznati to, ali mi smo i dalje zapeli s onim što imamo. Ja ne mogu promijeniti pravila. Mislim da je dobra stvar da ne dopuštate jednom vozaču ili čovjeku da mijenja pravila, ali ni trenutni način nije najbolji,” zaključio je Vettel.

Vettel nije jedini koji misli da su novi motori krivi smjer za Formulu 1. Milijuni fanova diljem svijeta tvrde isto, a i Bernie Ecclestone je bio kritičan prema novoj eri.

“Ovaj V6 motor je dobar, za proizvođače automobila. Ali rekli su mi da taj motor nitko neće moći koristi takav motor. Ako žele eksperimentirati ona imaju WTCC. Ali priznajem, teško je Mercedesu i Ferrariju pristati na promjenu pogonskih jedinica. Potrošili su bogatstvo na razvoj,” rekao je Ecclestone.

Izvor: GP1.hr