sport

Vettel: Jednostavno nismo bili dovoljno brzi

Sebastian Vettel je nakon VN Velike Britanije pao na peto mjesto vozačkog poretka, iza Mercedesovog dvojca, timskog kolege Kimija Raikkonena i Red Bullovog vozača Daniela Ricciarda. Nijemac je bio prvi vozač koji je prešao na gume za suho, a ubrzo nakon toga je nakratko izgubio kontrolu nad bolidom i izvrtio se na stazi. Ipak, smatra da je prelazak na srednje tvrdu mješavinu bio ispravak potez.

“Poziv za ulazak u boks je bio ispravan, ali onda sam izgubio puno vremena kada sam se izvrtio. Sva prednost je još jednom bila izgubljena i od tog trenutka je bilo dosta teško prestizati i krenuti naprijed. Sve u svemu, ovo nije bio naš dan, jednostavno nismo bili dovoljno brzi.”

Utrku je završio na devetom mjestu te mu je na ostvareno vrijeme dodana kazna od pet sekundi zbog guranja Felipea Masse izvan granica staze, koja ipak nije utjecala na rezultat. Iako priznaje krivnju za taj incident, nije siguran je li kazna bila opravdana.

“Mislim da nije bila potrebna. Nije da sam ga namjerno pokušao izbaciti izvan staze, sam sam se kretao prema kraju staze, jednostavno nisam imao nikakvo prianjanje. Svaki puta kada bih želio skrenuti, gubio sam stražnji kraj. To je za njega izgledalo veoma loše, ne znam je li i on tada imao tako malo gripa kao i ja. Njemu se činilo kao da sam ga gurao izvan staze, ali nisam imao gdje.”

Izvor: GP1.hr