sport

Vettel: Još ima mjesta za napredak

Sebastian Vettel u svom Ferrariju danas je odvozio 156 krugova i odradio simulacije za cijelu utrku. Uz dodatak od 168 krugova koliko je odvezao u utorak, Nijemac je tijekom drugog tjedna predsezonskog testa u Barceloni prevalio 1508 km.

Vettel je isto tako odbacio tvrdnje Lewisa Hamiltona koji je nedavno izjavio kako se Ferrari pokazao glavnim favoritom za ovu sezonu. Ferrarijev vozač ističe kako su odradili odličan posao preko zime i da su vrlo blizu Mercedesu, ali za njega Mercedes još uvijek ostaje glavni kandidat za osvajanje naslova prvaka u 2017.

”Najvažnija stvar je da smo odradili veliki broj krugova i napravili odličnu kilometražu. U usporedbi s prošlogodišnjim predsezonskim testom ovo nam daje razlog da budemo zadovovoljniji. Trenutno vremena najbržih krugova ne znače ništa. Odradili smo naš program koji smo si postavili, i mislim da ima još puno mjesta za napredak,” rekao je Sebastian.

Ferrari je danas simulirao distancu utrke na različitim komponentama guma, te je tako Vettel odvezao 66 krugova koristeći dva seta softa i jedan set medium guma.

Sutra će Kimi Raikkonen odraditi četvrti i finalni dan testiranja u Barceloni prije prve utrke sezone, VN Australije.

Izvor: GP1.hr