sport

Vettel: Kukavički sam odvezao zadnji zavoj

Sebastian Vettel nakon kvalifikacija u razgovoru s novinarima, priznao je da zadnji zavoj odvezao ‘kukavički’. Nijemac će u nedjelju startati iz prvog startnog reda kao drugoplasirani iza Britanca Lewisa Hamiltona.

Ferrari je opasno prijetio tijekom posljednjeg slobodnog treninga te u Q1 i Q2 kada je Kimi Raikkonen srušio rekord kruga. Međutim, Lewis je odvezao briljantan posljednji krug i osigurao svoj šesti uzastopni pole position.

”Vidjet ćemo sutra koliko je ovo bitno. Ovo su bile odlične kvalifikacije za nas, uživao sam.”

”Mislim da bi uživao još i više da sam odvezao najbrže vrijeme na kraju. U zadnje zavoju sam odvezao slabo, na kočenju sam kukavički kočio puno prije mjesta kočenja i izgubio sam dosta vremena. Bottas i ja smo bili vrlo izjednačeni i jako sam sretan što smo uspjeli biti brži od bar jednog Mercedesa,” rekao je Nijemac.

Vettel isto tako kaže kako se pouzdaje u brzinu koju novi SF70H ima u utrci.

”Mislim da je naš bolid vrlo brz bez obzira na sve. Izgleda da sve ovisi što rade dečki u Mercedesu. Mislim da se sutra možemo još poboljšati u utrci. Pričekajmo sutra pa ćemo biti pametniji, mislim da nas očekuju različiti vremenski uvjeti,” zaključio je Sebastian.

Izvor: GP1.hr