sport

Vettel: Massa nas je koštao

Sebastian Vettel startao je kao četvrti u utrku VN Monaka i završio je na istom mjestu. Četverostruki svjetski prvak smatra kako je Ferrari odabrao pravu strategiju, ali smatra kako su njegove šanse za postoljem bile izgubljene kada nije uspio prestići Felipea Massu.

“Definitivno smo napravili ispravnu stvar, ali bilo je jako sklisko pa je u početku bilo teško ostati na stazi. Međutim, uspjeli smo u tome i bili smo agresivni na prvom zaustavljanju što je bila ispravna odluka. Ali u tom trenutku morao sam pronaći način da prođem Felipea, a u tome nisam uspio i to nas je koštalo puno. To nas je koštalo svog momentuma do vodećih, a to je i razlog zašto smo se zapetljali u grupi kada su krenule promjene na gume za suho,” objasnio je Nijemac.

“Nisam u potpunosti sretan. Iako je teško proći, očekivao sam od sebe da moram nekako proći. Bio sam brži od Felipea. Ne znam zašto su oni ostali vani tako dugo, to nas je isto zadržalo. Nije bilo smisla da ostane toliko dugo u ekstremima. Ako Williams ode u boks kada je vrijeme, to onda izgleda puno drugačije. Kladim se, čak i da sam ga prestigao, onda bi se zadržali u grupi bolida s Rosbergom u ekstremima. Oni su svi otišli u boks i mi smo počeli stizati vodeće na ekstremnim gumama jer smo bili na intermedijama. No, to se nije dogodilo,” dodao je.

“Propuštena prilika za koju preuzimam punu odgovornost i krivim sebe. Bolid je definitivno bio dovoljno brz, čak i bolji, od mjesta na kojem smo završili. Ali to je Monako, nije tako lako prestići,” zaključio je Vettel.

Izvor: GP1.hr