sport

Vettel: Mercedes je opet isti kao prije

Trećeplasirani na današnjim kvalifikacijama u Španjolskoj, Sebastian Vettel, tvrdi da je Mercedes danas bio jednostavno brži od Ferrarija.

Mercedes je u Barceloni zauzeo prva dva mjesta na gridu što je za njih ukupno peti pole position, a za Lewisa Hamiltona treći pole position u Španjolskoj.

Usprkos tome što je Ferrari odmah iza Mercedesa, Vettel vjeruje da se vodeća momčad opet vratila svoju brzinu s kojom su prije stalno dominirali.

“Moram priznati da je Mercedes bio brži i da ćemo sutra na startu utrke biti pomiješani. Kad gledam zadnje dvije sesije kvalifikacija, nešto su izgubili, ako su to uspjeli vratiti ne mora značiti da su nešto pronašli nego da su jednostavno opet brži.”

Na početku sezone, bili su dosta jaki ali smo mi bili bolji dok su se oni mučili. Sutra će biti borba između tri vodeće momčadi. Čak sam očekivao da će danas Red Bull biti brži. Ne znam što im se dogodilo ali sutra će biti napeto,” komentirao je Nijemac.

Nekoliko vozača, uključujući Vettela, odlučili su odbaciti supersoft gume u zadnjem krugu kvalifikacija koje bi u teoriji bile sporije, što je njega dodatno zbunilo.

“Znalo se da se treba vratiti na soft gume jer sam sa njima imao dobar osjećaj u Q2. Pitao sam svoju momčad i odlučili smo da je to dobra odluka jer sam imao dobar krug. Bili smo blizu, ali nismo uspjeli do prednjeg reda grida. Bilo je zbunjujuće jer smo u Q2 imali jako dobar rezultat sa njima. Imao sam nekoliko desetinki prednosti i mislio sam da će tako biti i u Q3.”

“Ali u prvom krugu sa supersoft gumama, prekočio sam se u prvom zavoju i više nisam imao gripa koji mi je trebao,” dodao je Vettel.

Izvor: GP1.hr