sport

Vettel: Moglo je biti puno gore

Sebastian Vettel je nakon VN Monaka priznao kako je na ovoj utrci Red Bull bio superiorniji i zasluženo pobijedio.

Ferrarijev vozač na startu nije uspio zaprijetiti Ricciardu te je morao ostati na drugom mjestu. Kroz bokseve nije izgubio pozicije ali, niti ih dobio.

Nakon što je Ricciardo upao u probleme Vettel ga je pritisnuo ali je istovremeno morao paziti na gume što se na kraju pokazalo ključnim.

”Pokušao sam se maksimalno približiti bolidu ispred ali odmah gume pate. U nekolicini zavoja snaga motora nije bitna i tu je Ricciardo bio brži od nas.”

Priznao je Vettel da bi vjerojatno bilo puno gore da Red Bull nije upao u probleme s pogonskom jedinicom.

Usprkos problemima je mogao držati tempo i moguće da bi bilo jako loše za nas da nije bilo tih problema. Nažalost, nije bilo baš prilika za napraviti nešto drugačije.”

Zagrijavanje ultrasoft guma je bio veliki problem svim vozačima pa tako i Vettelu koji se jako mučio dovesti gume do radne temperature kada je Stoffel Vandoorne izašao između njega i Ricciarda nakon virtualnog sigurnosnog automobila.

”Bilo je problematično zagrijati gume. Kada je Mclaren izašao ispred nas iz bokseva sam upao u još veće probleme i to me koštalo dodatnih par sekundi.”

”Trebalo mi je više od pola kruga da vratim gume u dobru temperaturu te je onda već bilo prekasno za probati nešto više.”

Osvrnuo se Vettel na smanjivanje zaostatka za vodećim Hamiltonom u poretku vozača i zaključio:

”Ima još jako puno utrka do kraja te moramo i dalje raditi na našem bolidu i razumjeti naše probleme. Imamo dobar bolid ali može biti još i bolji,” zaključio je Vettel.

Izvor: GP1.hr