sport

Vettel: Naš bolid ima još puno za pokazati

Sebastian Vettel obećao je kako Ferrarijev bolid ima još puno toga za pokazati nakon ljetne stanke koja završava krajem kolovoza Velikom nagradom Belgije.

Četverostruki svjetski prvak trenutno zaostaje za Lewisom Hamiltonom 24 boda nakon Velike nagrade Mađarske dok Ferrari zaostaje deset bodova u ljestvici konstruktora.

Ferrari je napravio veliki napredak sa svojim bolidom tijekom ove sezone te je Vettel jedan dio sezone bio na vrhu ljestvice, no velika greška u Njemačkoj ga je vjerojatno stajala vodećeg mjesta u ukupnom poretku.

Od obje momčadi se očekuje kako će napraviti zadnje prilagodbe na svojim bolidama nakon utrke u Belgiji ili nakon legendarne Monze koja će se voziti početkom rujna.

“Ako bolidi i dalje budu ovako podjednaki, dosljednost će odlučivati o prvaku.”

“Za razliku od prošle godine, ove sezone naš je bolid puno brži i ubojitiji.”

“Uvjeren sam da možemo napredovati,” rekao je Vettel te zaključio.

“Nastavak sezone će biti jako zanimljiv.”

Prošle sezone Vettelova pobjeda u Mađarskoj ga je odvela na 14 bodova prednosti nad konkurencijom, no nakon povratka sa stanke Lewis Hamilton je zaredao tri pobjede te na kraju postao svjetski prvak po četvrti put u svojoj karijeri.

Hamilton je izjavio da mu je ova sezona bila puna dizanja i padanja te smatra da nakon ljetne stanke neće biti kao i prošle sezone jer nema osjećaj da je njegov bolid bolji od konkurencije.

“Još je dug put do kraja sezone te se još svašta može dogoditi. Najvažnije da dajemo sve od sebe kao što smo davali do sada.”

“Nema baš nešto posebno što trebamo promijeniti, no ne znam što očekivati”, zaključio je Britanac u Mercedesu.

Izvor: GP1.hr