sport

Vettel: Nema razloga za brigu ili paniku

Ferrarijev vozač, Sebastian Vettel, kaže kako je sasvim normalno da je njegova momčad malo posrnula u pokušaju da uhvati Mercedes.

U prve dvije utrke sezone, momčad iz Maranella je pretrpjela dva odustajanja. Prvo je Kimi Raikkonen morao odustati u Australiji, a potom je u instalacijskom krugu u utrci za VN Bahreina morao odustati i Sebastian Vettel.

“Oba problema su bila nova i saznali smo uzroke. Sigurni smo da smo ih riješili,” rekao je Vettel i dodao kako su ovakvi problemi cijena brzog razvoja.

“Da, da bi ste sustigli top momčad morate raditi veće korake. Ako napravimo neke pogreške, nije dramatično. Važna stvar je reagirati i osigurati da se takvi problemi ne ponove.”

Nijemac koji je prošle godine uspio ‘ukrasti’ tri pobjede Mercedesovom dvojcu kaže kako, usprkos problemima, borba za naslov ove godine nije završena.

“Ne. Još uvijek imamo puno vremena, dugačka je sezona. Nema razloga za brigu ili paniku. Rekao sam već puno puta da nam ovaj bolid više dopušta da se ‘igramo’ nego prošlogodišnji. Vjerujem da imamo potencijal, samo treba pogoditi sastojke. Nije velika tajna da smo imali start u sezonu kojem se nismo nadali, ali još uvijek je rana faza sezone i dva kvara koja smo imali su kvarovi iz potpuno različitih razloga.”

“U mom slučaju, otkrili smo malu pogrešku na elektronici koja je izazvala veliki problem. Morali smo promijeniti motor za ovu utrku, ali nisam zabrinut jer smo našli uzrok kvara. Vjerujem da se i dalje možemo boriti s Mercedesom,” zaključio je pobjednik VN Kine iz 2009.

Izvor: GP1.hr