sport

Vettel optimističan da Ferrari može uzvratiti

Ferrarijev vozač, Sebastian Vettel, kaže kako je jako optimističan po pitanju forme svoje momčadi te dodaje kako se momčad iz Maranella može oporaviti od lošeg ulaska u sezonu.

Ferrari je u ovu sezonu ušao s ciljem borbe za naslov do posljednje utrke jer u posljednjih godina je Mercedes osiguravao konstruktorski naslov nekoliko utrka prije kraja. Međutim, iako je Ferrari osvajao postolja u svim dosadašnjim utrkama, još uvijek nisu zadovoljni početkom 2016. godine.

“Bio je dobar put do sad iako nije sve išlo po planu. Da su se stvari malo drugačije odigrale, mogli smo pobijediti u prvoj utrci. Ukupno gledajući, nije toliko loše. Pokazali smo dobru brzinu. Posebice nedjeljom, a tada se bodovi osvajaju,” rekao je četverostruki svjetski prvak.

“Znamo na čemu moramo raditi i trudimo se jako, ali nije lako. Mercedes radi sjajan posao i ta dva momka u bolidu rade sjajan posao. Teško ih je pobijediti. Mi se ne igramo, ovo nije vrtić. Ovo je za odrasle i izazov je težak. No ako želimo biti najbolji, moramo se boriti s najboljima. Jako smo optimistični da stvari možemo okrenuti u našu korist,” dodao je.

Vettel na kontu trenutno ima 33 boda te se nalazi na petom mjestu u poretku vozača.

Izvor: GP1.hr