sport

Vettel optužio Kvjata za svoj kontakt s Raikkonenom

Sebastian Vettel je nakon starta u prvom zavoju udario bolid svog momčadskog kolege Kimija Raikkonena, a Finac je nakon toga dodirnuo Daniila Kvjata i izgubio prednje krilo pa mu je utrka od toga trenutka bila praktički upropaštena. Četverostruki svjetski prvak za sve to optužuje Red Bullovog vozača koji mu je iznenada prišao s unutrašnje strane dugačkog desnog zavoja.

“Moj start nije bio tako dobar tako da sam već tu malo gubio prije prvog zavoja. Onda je Kimi blokirao kotačima i otišao malo široko pa sam želio krenuti prema unutrašnjoj strani kako bih ga prestigao. Mislim da je Daniil pokušavao napraviti istu stvar sa mnom. Prilazio je veliko brzinom u taj prostor i bio sam dosta iznenađen, tako da sam morao skrenuti lijevo da ga izbjegnem. U međuvremenu je Kimi dolazio natrag prema meni pa nije bilo prostora. Zato smo imali kontakt, a to je šteta jer ne želite dodirivanje s bolidom iste boje.”

“Naravno, teško je prosuditi kako je situacija izgledala iz njegovog kuta. Kimi je prišao pa sam se ja našao između njih. Na kraju smo imali sreće jer smo mogli nastaviti, ali ovo nije najbolji rezultat za momčad i jako mi je žao zbog toga.”

Daniil Kvjat se ne slaže s Ferrarijevim vozačem. Kontakt nije bio tema rasprave među FIA-inim sucima za vrijeme utrke, što je još jedan dokaz da se radi o trkaćem incidentu.

“Imao sam jako dobar start. Ako vidite prostor, idite tamo s unutrašnje strane. Potez je bio riskantan, naravno, tu se slažem sa Sebom, ali ovakvi potezi vam mogu donijeti postolje. Ja sam na postolju, on je na postolju, dobro je. Nastavit ću s rizicima poput ovog i to bi svi trebali očekivati.”

Međutim, atmosfera je bila nešto drugačija prije izlaska na pobjedničko postolje kada je kamera uhvatila dio razgovora između Vettela i Kvjata, odnosno optužbe Ferrarijevog vozača na račun mladog Rusa.

DK: “Što se dogodilo na startu?”

SV: “Ti pitaš što se dogodilo na startu? Da nisam otišao lijevo, sudario bih se i sva trojica bismo odustali.”

DK: “Pa dobro, ja sam…” [Vettel upada u riječ]

SV: “Ne, nije dobro. Ušao si poput torpeda.”

DK: “Ali to je utrkivanje.”

SV: “Ah, utrkivanje, ali ako nastavim ići istom linijom, sudarit ćemo se.”

DK: “Nemoj ići istom linijom.”

SV: “Da, ali s lijeve strane je bio bolid. Zbog tog sam ga udario.”

DK: “Kao da mogu vidjeti sva tri bolida ispred, ma daj… Imam samo dva oka. Dva bolida.”

SV: “Sudarit ćeš se ako budeš tako vozio.”

DK: “Ali nismo, tako da…”

SV: “Da, ti nisi… To je utrkivanje, ali kada napadaš kao lud, trebaš očekivati da ćeš oštetiti bolid. Imao si sreće ovaj put. Ja sam imao štetu, Kimi je imao štetu.”

DK: “Pa, ja sam na postolju, tako da je sve ok. I ti si na postolju. U redu.”

Izvor: GP1.hr