sport

Vettel: Ovo su tri Ferrarijeve slabosti

Sebastian Vettel vjeruje da se Ferrari mora suočiti s tri glavna problema kako bi izbjegao još jedan poraz od strane glavnog protivnika, Mercedesa.

Lewis Hamilton i Valtteri Bottas donijeli su 1-2 pobjedu za Mercedes prošlog vikenda na VN Španjolske, dok je Vettelu izmakao podij nakon drugog ulaska u box. Raikkonen je odustao zbog gubitka snage u motoru, koji je uslijedio nakon promjene motora na treningu u petak, što je rezultiralo “vikendom u kojem ništa nije išlo kako treba” [Arrivabene].

“Nismo bili dovoljno brzi. Nadalje, tijekom cijelog vikenda borili smo se s gumama. Gume su se promijenile, ali su se promijenile za sve. Naše ambicije su da se s novim uvjetima nosimo bolje od ostalih. Treće, u smislu pouzdanosti, ovo je bio loš vikend, što se moglo vidjeti na Kimijevom ispadanju iz utrke.”

“Ako ne adresiramo ta tri problema, za nas nema opravdanja,” izjavio je Vettel koji trenutno u prvenstvu zaostaje 17 bodova za Hamiltonom.

Nakon nekoliko teških utrka za Mercedes te nakon Pirellijevih promjena debljine guma, Mercedes se vratio na pobjedničke staze.

“Već sam nekoliko puta rekao da je ova momčad snažna te da imamo mnogo potencijala. No, moramo pravilno adresirati probleme koje imamo. Ovo nije bio dobar dan, no važno je naučiti što je pošlo krivo za iduće utrke.”

“Svi imamo poboljšanja i unapređenja, možda su drugi u tome bili uspješniji, možda su im gume bolje odgovarale nego nama. Nema smisla tražiti izlike, ukratko – nismo bili dovoljno brzi,“ rekao je Vettel.

Iduća utrka u Monaku je potpuno drugačija priča, ona u kojoj su Mercedesovi vozači prošle godine gledali Ferrariju u leđa.

Vettel je dodao da i ako ostvari dobar rezultat u Monaku, važno je da se ne zaboravi lekcija iz Španjolske. Nakon odvoženog testiranja u Barceloni u utorak, izjavio je i da su dobili neke ideje koje bi mogli iskoristiti.

Sad je na nama da preuzmemo stvari u svoje ruke,” zaključio je četverostruki svjetski prvak.

Izvor: GP1.hr