sport

Vettel: Pobijedili smo sami sebe

Sebastian Vettel je veoma razočaran svojom utrkom na Velikoj Nagradi Singapura. Vozač Ferrarija je završio na trećoj poziciji s koje je započeo utrku, a s obzirom na to da je Lewis Hamilton završio prvi Vettel sada zaostaje 40 bodova za Britancem.

Vettel je dobro krenuo u utrku, na samom početku utrke je uspio prestići Red Bullovog Maxa Verstappena za drugo mjesto te je Vettel bio u poziciji da planira napad na Hamiltona. Međutim, u pokušaju da naprave ‘under-cut’, Ferrari je na Vettelov bolid stavio Ultrasoft gume.

Hamilton i Verstappen su na svoj bolid stavili Soft komponentu guma te je Verstappen iz boksa izašao bok uz bok Vettelu, ali na koncu ipak ispred. Vettelu je također prijetila mogućnost dodatnog zaustavljanja u boksu jer je vozač Ferrarija sumnjao da će Ultrasoft gume izdržati do kraja utrke.

“Nismo bili dovoljno brzi i konstantni tijekom utrke. Na početku utrke smo bili agresivni i to očito nije uspjelo,” rekao je Vettel Davidu Coulthardu nakon utrke.

“Drugo zaustavljanje u boksu nije bila opcija tako da smo se koncentrirali za završetak utrke na trećoj poziciji.”

“Više se osvrćem na današnju utrku nego borbu za titulu. S načinom kakvim smo se danas utrkivali nismo imali šanse. ”

“Prije početka vikenda sam rekao da možemo pobijediti jedino sami sebe i mislim da danas nismo izvukli sve iz našeg paketa,” završio je Vettel.

Izvor: GP1.hr