sport

Vettel: Pokazali smo dobru brzinu

Nakon prva dva slobodna treninga za VN Austrije, Sebastian Vettel se činio jako pozitivan glede sutrašnjih kvalifikacija i nedjeljne utrke.

Na drugom slobodnom treningu Ferrari se činio prilično brz te je Vettel bio jedini vozač, uz dva Mercedesa, koji je vozio ispod 1.05.

Mercedes se pokazao brži u petak ali Nijemca to ne zabrinjava jer zna da je Ferrari uvijek subotom pokazivao više brzine te je njegov ”race pace” u simulaciji utrke bio najbolji.

”Mislim da uvijek ima mjesta za napredak. Imamo još stvari za raditi ali smo i danas pokazali dobru brzinu.”

Vrlo bitno za utrku u nedjelju će biti sutrašnje kvalifikacije za koje si je Vettel zadao cilj od prvog startnog reda za njegov Ferrari, kako bi barem nekako uspio razdvojiti Mercedes jer se na ovoj stazi jako teško rade prestizanja.

”Uvijek je vrlo bitno doći na vrh startnog poretka ali to je ovdje još bitnije zbog malih šansi za prestizanje.”

”Današnja brzina je dobra ali smo po običaju subotom još bolji. Nadam se da će tako biti i sutra a onda ćemo za nedjelju vidjeti.”

Pierre Gasly je na drugom slobodnom treningu slomio prednji ovjes kada je prošao preko ”baguette” pasica. Na upit u tome Vettel je bio miran i nije smatrao to nečim posebno bitnim.

”Ove pasice nisu problem ako ih izbjegavaš. Naravno, kada pritišćeš do kraja onda i njih iskoristiš pa se može svašta dogoditi. Za nas stvarno nisu neki problem i nadam se da će tako i ostati,” zaključio je Vettel.

Izvor: GP1.hr