sport

Vettel: Pokušat ćemo ponoviti prošlogodišnju VN Malezije

Sebastian Vettel kaže da on i Ferrari putuju na VN Malezije s ciljem da ponove uspjeh na Sepangu iz 2015. godine.

Četverostruki svjetski prvak se pridružio Ferrariju na početku prošle godine i već je u drugoj utrci za talijansku momčad došao do pobjede. Vettel je startao kao drugi, ali je izbio na čelo nakon vrlo dobre vožnje, ali dijelom i zbog strateške pogreške Mercedesa.

“Jako dobro smo odradili utrku prošle godinu pa čemo probati ponoviti taj uspjeh. Naravno, prva pobjeda s Ferrarijem je bila vrlo emocionalna i posebna. Imali smo odličnu utrku i zabavu u noći poslije. Imam lijepa sjećanja i veselim se povratku u Maleziju,” rekao je Nijemac.

Vettel je na Sepangu ostvario četiri pobjede i time je najuspješniji vozač na toj stazi. Slavio je 2010., 2011., 2013. za Red Bull i naravno prošle godine za momčad iz Maranella. Upravo zbog tako bogate povijesti pobjeda u Maleziji, Vettel se nada da će upravo tamo donijeti Ferrariju prvu pobjedu ove godine.

“To je inače najtoplija utrka sezone. Mislim da je jako teško. Na stazi je puno brzih zavoja. Teško je za gume. Postoje šanse za kišu u jednom dijelu utrke. Tamo su oluje skoro svaki dan. Nije lako sve napraviti dobro, ali ako uspijete u tome, osjećaj je sjajan. To je jedno od mjesta koje vas izaziva. Ako uspijete sve to riješiti, dobit ćete sjajan osjećaj kakav smo mi imali prošle godine i naravno, cilj je imati ga opet,” dodao je Vettel.

Izvor: GP1.hr