sport

Vettel: Slika Kimijeve forme je iskrivljena

Vozač Ferrarija, Sebastian Vettel, kaže kako je posljednjih godina slika forme Kimija Raikkonena iskrivljena te da momčad ne stoji iza samo jednog vozača kako se drugima možda čini.

Vettel je od dolaska u talijansku momčad 2015. osvojio deset velikih nagrada dok njegov momčadski kolega, Kimi Raikkonen i dalje traži svoju prvu pobjedu za Ferrari, unatoč tome što je godinu dana duže u ekipi.

Raikkonen je u ovu sezonu ušao mnogo bolje nego prijašnjih godina, zbog čega su na tablici konstruktora za sada ispred Mercedesa.

”Naravno da su rezultati, odnosno bodovi glavna stvar, ali mislim kako je promatrati bodovno stanje jedno, a dublja analiza drugo.”

”Nevjerojatno smo si blizu ove godine. Da vam budem iskren, Kimi je većinu slobodnih treninga bio bolji. Poznavajući njega, i njegovu snagu, mogu reći kako je Kimi i dalje veoma talentiran vozač jer uspijeva voziti odlično unatoč ponekim problemima s bolidom,” izjavio je Vettel.

Kao timski kolege, Vettel dominira nad Raikkonenom u svakoj bitnijoj usporedbi.
Ali! Kimi je bio najveća Ferrarijeva uzdanica na VN Australije prije nego li je virtualni sigurnosni automobil sredinom utrke ”poklonio” pobjedu Vettelu. Raikkonen bi isto tako imao i četiri podija iz četiri utrke da se nije dogodila nesreća u boksu za vrijeme VN Bahreina.

Raikkonen je ostvario svoj najbolji rezultat sezone u zadnjoj utrci, koja se održala u Bakuu, unatoč tome što se morao zaustaviti u boksu i promijeniti prednje krilo koje je oštetio u borbi s vozačem Force Indije, Estebanom Oconom.

”Ne smatram da mi se ovo vratilo za ono što se dogodilo u Bahreinu ili prošlim utrkama. Ne računam na sreću. Svatko dobije ono što zaslužuje na kraju. Više sam sretan što imam brzinu, to je glavna stvar. Sada samo trebamo nastaviti raditi skupa kao tim, i siguran sam da ćemo imati još bolje rezultate,” prokomentirao je Raikkonen nakon VN Azerbajdžana.

Nije upitno kako se Vettel i Raikkonen slažu kao momčadski kolege. Njihov dobar odnos mogli smo vidjeti i dok su vozili za druge momčadi. Raikkonen, koji ima 38 godina, i čija je forma trenutno u usponu, mogla bi mu omogućiti još jednu godinu u Maranellu.

Izvor: GP1.hr