sport

Vettel: U Monaku je sve moguće

Ferrarijev vozač, Sebastian Vettel, tvrdi da je Daniel Ricciardo bio izvan dosega na današnjim kvalifikacijama u Monaku i da Ferrari može biti zadovoljan s postignutim drugim mjestom na startnoj liniji.

Australac je dominirao na treninzima u četvrtak i subotu u Monte Carlu, pa su i očekivanja bila visoka za kvalifikacije koja su se i ispunila. A odsustvo s kvalifikacija drugog vozača Red Bulla, Maxa Verstappena, otvorilo je mjesto za druge vozače u prednjem redu startne linije. Tako je Vettel uspio postići bolje vrijeme od Lewisa Hamiltona pa će startati sa drugog mjesta.

“Poprilično sam zadovoljan. Uvijek postoji osjećaj da se moglo bolje, ali mislim da nismo bili prijetnja Ricciardu, ali čestitke njemu, dominirao je kvalifikacijama.”

“Mi smo se igrali s podešenjima bolida jer smo pokušavali izvući sve što možemo da se kvalificiramo u prednjem redu grida, ako ne i polea. Mislim da smo se stavili u dobru poziciju.”

“Red Bull je izgledao jako na treninzima, ali mislim da smo uspjeli doći blizu koliko smo mogli,” rekao je Vettel.

Nijemac je komentirao i kako postignuto mjesto neće uzeti zdravo za gotovo i da će koristiti svaku priliku da dođe do pobjede, jer na ovoj utrci sve je moguće.

“Ako gledamo stazu, gotovo je nemoguće pretjecati, ali je svejedno je fascinantna utrka jer se svašta može dogoditi. To ne znači da će se dogoditi, nego da postoji mogućnost. Mislim da ne najavljuju kišu za sutra ali tko zna? Bit će to duga utrka s puno krugova, a jedna mala pogreška može nas koštati dobrog rezultata,” dodao je Nijemac.

Izvor: GP1.hr