sport

Vettel: Žao mi je Hamiltona

Sebastian Vettel se nakon kvalifikacija u Hockenheimu suosjećao s Lewisom Hamiltonom koji je morao odustati već u Q1 nakon otkazivanja hidraulike.

Od trenutno vodećih vozača u prvenstvu očekivala se borba za pole position. No odustajanje Mercedesovog vozača olakšalo je posao za Vettela iako se činilo da će Valtteri Bottas uspjeti zauzeti prvo mjesto na gridu.

Nijemac je pred svojom publikom osvojio svoj peti pole position ove sezone i 55. u karijeri. Njegovo vrijeme od 1:11.212 bilo je dvije desetinke brže od drugoplasiranog Bottasa.

“Ne znam što se točno dogodilo, Ali stvarno to nema veze. Sve ovisi o sutrašnjoj utrci. Naravno da svako gleda na sebe, tako da su kvalifikacije bile dobre za mene i sve je išlo glatko.”

“Uvijek pokušavaš pomaknuti granice. Ne želim nikome loše niti tehničke poteškoće. Žao mi je zbog njega i to stvarno mislim.”

“Najvažniji dio trkaćeg vikenda je ipak utrka,” rekao je trenutno vodeći u vozačkom prvenstvu.

Vettel je rekao da ima dobar osjećaj u vezi bolida i da je bio siguran da će biti njegov pole position.

“Već kad izađeš na stazu i odradiš brzi krug, znaš koji rezultat možeš očekivati. Taj osjećaj sam imao na kvalifikacijama koji se samo pojačavao.”

“U prijašnjim sesijama, ponekad sam bio dobar, a ponekad ne. Isprobavao sam različite stvari. U Q3 sam znao da mogu dosta izvući iz bolida i mene samog i uspjelo je. Stvarno sam sretan.”

“Onda te i adrenalin uhvati kad napravim sve kako treba. Stvarno sam zadovoljan s bolidom i poslom kojeg smo uspjeli obaviti preko noći,” komentirao je Vettel.

Izvor: GP1.hr