sport

Webber nije iznenađen zamjenom vozačke postave u Red Bullu

Bivši Red Bullov vozač Mark Webber nije iznenađen zamjenom vozačke postave u austrijskoj momčadi nakon samo četiri utrke. Četverostruki svjetski prvaci su u četvrtak objavili da će Max Verstappen uskočiti na mjesto Daniila Kvjata, koji će se vratiti u sjedalo 18-godišnjeg Nizozemca u Toro Rosso.

Webber je za Red Bull Racing nastupao od 2007. do 2013. pa je dobro upoznat s filozofijom u Milton Keynesu. Po njegovim riječima, zamjena nema nikakve veze s incidentima u Rusiji, već isključivo s izvedbama 22-godišnjeg Daniila.

“U Red Bullu su se za takav potez spremali čak prije Rusije. Napravili su to – da vidimo može li Max skinuti Red Bullove rekorde. Nema izbora, on mora biti spreman.”

“Kvjat je tamo proveo jednu punu godinu i trećinu druge. Oni ne vjeruju da je učinio dovoljno. U njihovim očima to nije bilo dovoljno i Red Bull vidi da jedan drugi momak radi dovoljno. Obično čekate kraj godine, ali očigledno znate da se to ponekad ne događa, pogotovo u Red Bullu. Oni to mijenjaju kad god požele.”

“Motorsportski savjetnik Helmut Marko želi samo performanse, najbrže dečke želi staviti u najbolju poziciju što je prije moguće. Ljudi kažu da su iza svega Daniilove pogreške, ali očito je da je došlo do točke kada oni nisu bili pretjerano sretni s njegovim performansama.”

Webber priznaje da taj potez nije bio najugodniji, ali isto tako misli da se njegova bivša momčad na neki način htjela osigurati prije silly seasona.

“Da, imam dojam da je to okrutno, ali to je veliki biznis, stvari se brzo kreću i mislim da su time malo htjeli požuriti s rješavanjem pitanja oko tržišta vozača za 2017.”

Izvor: GP1.hr