sport

Wehrlein spreman na još jednu godinu u Manoru

Pascal Wehrlein pojavio se u nekim glasinama kao potencijalni vozač Williamsa za 2017. godinu zahvaljujući povezanosti s Mercedesom, ali priznaje kako još jedna sezona s Manorom ne bi bila loša alternativa.

Wehrlein je mladi Mercedesov vozač, i upravo tamo jednoga dana želi biti. Međutim, smatra da je do tamo još dug put. O svojim planovima za iduću godinu, Wehrlein nije mogao puno reći.

“Idemo vidjeti što će se dogoditi. Volio bih znati odluku prije kraja sezone,” rekao je Nijemac za Sport Bild i nastavio.

“Naravno, jednoga dana želim voziti za Mercedes i želim biti svjetski prvak s njima, ali isto tako znam da ugovori Lewisa Hamiltona i Nice Rosberga ističu tek na kraju 2018. Nemam planove osim uvijek pružati impresivne performanse.”

Felipe Massa na kraju ove sezone povlači se iz Formule 1 i time ostavlja upražnjeno vozačko mjesto u Williamsu. Oko mjesta Valtterija Bottasa još nema službene potvrde, ali je više nego jasno da Finac ostaje u Groveu i iduće sezone.

No, što se tiče upražnjenog mjesta, tu je glavni favorit Lance Stroll koji trenutno prolazi kroz testni program kako bi se vidjelo da li je Kanađanin spreman za utrkivanje na najvišoj razini. Ako bi Stroll ostao izvan Formule 1 još jednu godinu, onda bi na to mjesto mogao uskočiti Wehrlein.

Što se vožnji u Manoru tiče, Wehrlein kaže da ne bi imao ništa protiv nastavka suradnje.

“Dvije godine s Manorom bi bile dobra stvar jer sam prošao kroz veliki izazov i pomogao poboljšati momčad. S druge strane, pređem u drugu momčad gdje bih bio uz iskusnijeg vozača i ako pokažem da sam bolji, to bi povećalo moje šanse da jednoga dana vozim za Mercedes,” dodao je Wehrlein.

Izvor: GP1.hr