sport

Willi Weber: Ecclestone i Todt razmišljaju samo o svojim interesima

Willi Weber

Bivši menadžer sedmerostrukog svjetskog prvaka Michaela Schumachera Willi Weber kritizirao je vodeće ljude sporta ali i same vozače koje je nazvao mlakonjama. Weber, koji je bio menadžer Nice Hulkenberga do 2011., smatra da je Bernie Ecclestone prestar da Formuli 1 osigura privlačenje nove generacije navijača a dodaje i da predsjednik FIA-e Jean Todt nije dovoljno jak.

“Puno je razloga za pad popularnosti Formule 1”, započeo je Weber za njemački Bild. “Prvo, Bernie Ecclestone je stvarno prestar da se nosi s novim vremenom medija dok predsjedniku FIA-e Jeanu Todtu nedostaje moći da potakne nešto. Ova dva čovjeka misle samo na vlastite interese.”

Weber se zatim osvrnuo na još jedan, po njemu veliki problem, a to su vozači koji se prečesto žale preko tim radija. Poslije VN Mađarske Nico Rosberg negirao je da je on osmislio početni zahtjev u kojem je u više navrata svoju ekipu preko radija pitao zašto mu se njegov momčadski kolega Lewis Hamilton ne miče s puta dok su dvije utrke prije toga na Silverstoneu borbu Sebastiana Vettela i Fernanda Alonsa zasjenile pritužbe na račun vožnje jednoga i drugoga.

“Tko želi gledati današnje mlakonje koji plaču preko radija? Više nema vozača poput Ayrtona Senne, Jacquesa Villeneuvea i Michaela Schumachera. Oni se ne bi žalili već bi svoje odgovore dali na stazi.”

Izvor: GP1.hr