sport

Williams: Možemo riješiti probleme sa stražnjim krilom

Oba vozača Williamsa su doživjela neugodnosti u kvalifikacijama za VN Velike Britanije. Zbog loše aerodinamičke konfiguracije bolida su izletjeli sa staze. Posljedica toga je start oba vozača iz boksa jer je momčad morala promijeniti prednja krila na bolidima.

Tehnički direktor Paddy Lowe je problem proglasio “uobičajenim, ali ipak iznimno štetnim”.

“U ovoj situaciji se javio iznimno težak gubitak downforcea. Ispalo je vrlo rizično i nesigurno.”

“Naravno, mogli smo uzeti u razmatranje utrkivanje bez DRS-a, Ali tako ne možemo konkurirati za rezultat,” rekao je Lowe.

Na pitanje o korištenju problematičnog zadnjeg krila u budućim utrkama, Lowe je objasnio da momčad samo treba shvatiti način na koji krilo reagira pri određenim brzinama.

“Mogli bi ga imati u planu, siguran sam da postoji način da bolje razumijemo ponašanje tog dijela bolida. Ne smatram kako postoji neki nepremostivi problem.”

“Pitanje je cjelokupnog sklopa. Kombinacija različitih sporednih dijelova stavljenih skupa koji se ponašaju na neshvatljiv način,” objašnjava Lowe.

U ostatku razgovora, Lowe pojašnjava kako je krilo poslano na ispitivanje stručnjacima. Kaže kako popravak tog djela neće utjecati na već definirane planove razvoja Britanske momčadi. Kao okosnicu nastavka razvoja spominje usklađenost kvalitete dijelova bolida i njihovu uspješnu primjenu na bolidima.

Za kraj je najavio mogućnost predstavljanja novih rješenja u Njemačkoj i Mađarskoj. No, zbog povjerljivosti operacija, nije objašnjavao u detalje o kakvim se promjenama radi. Bit će zanimljivo vidjeti do kraja sezone hoće li Sergej Sirotkin s poboljšanjima moći do svog prvog boda u sezoni.

Izvor: GP1.hr