sport

Williams potvrdio interes za Jensona Buttona

Williamsova šefica Claire Williams je potvrdila da je Jenson Button jedan od vozača kojeg britanska momčad razmatra za 2017. Svjetski prvak iz 2009. krajem ove sezone ostaje bez ugovora te se još jednom vode velike dileme treba li McLaren i treći puta u nizu produljiti Buttonov ugovor na godinu dana. S druge strane, svoju priliku čeka vrlo dobri Stoffel Vandoorne.

Stoga su se pojavile glasine da bi se Button mogao vratiti u Williams, momčad s kojom je u Formuli 1 debitirao 2000. godine, odnosno momčad koja također razmišlja o svojoj postavi za sljedeću sezonu.

“Button natrag u Williamsu je velika vijest. Ovdje je započeo svoju karijeru, svjetski je prvak i vrlo je inteligentan kada je riječ o gradnji momčadi oko sebe te pomaganju inženjerskoj strani ekipe kako bi razvili bolid. Naravno, on će biti atraktivna solucija ako postane dostupan. Međutim, mi ovog trenutka razgovaramo s mnoštvom vozača u paddocku, a on može, ali i ne mora biti na toj listi.”

To ne znači da Claire nije zadovoljna aktualnom vozačkom postavom koju čine Valtteri Bottas i Felipe Massa. Naprotiv, oni su također jedni od vozača s kojima se pregovara za narednu sezonu.

“Razgovaramo s njima i vodimo razgovore s drugim vozačima u paddocku kako bismo vidjeli koje su druge mogućnosti. Međutim, to ne znači da nismo zadovoljni poslom kojeg rade Valtteri i Felipe. Imamo odličnu postavu, ali odluka nije donesena. Jednostavno moramo proći kroz razgovore”, rekla je Claire.

Izvor: GP1.hr