sport

Williams prebacuje fokus na 2017.

Williamsov tehnički direktor Pat Symonds je priznao da se polako zaustavlja razvoj ovogodišnjeg FW38 kada je riječ o aerodinamici, te da se momčad polako okreće pripremi jednosjeda za sljedeću godinu u kojoj nas čeka novi tehnički pravilnik. Ipak, neki novi dijelovi će se pojaviti na aktualnom bolidu do ljetne pauze. Što se tiče mehaničkih nadogradnji i preinaka na ovjesu, momčad će nastaviti s radom na područjima koja će biti slična onima za 2017.

Na pitanje kada će momčad prestati donositi nadogradnje za 2016., Symonds kaže:

“Već je donesena odluka da se zaustavi razvoj nadogradnji za 2016., ali treba još malo vremena da se neke stvari pojave. Definitivno imamo u planu nešto oko aerodinamike do Mađarske, možda čak i iza toga. Međutim, naš fokus se pomalo prebacuje na neka područja ovjesa i sličnih stvari koja se mogu prebaciti na sljedeću godinu. Nastavit ćemo s istom dizajnerskom filozofijom.”

“Ne vjerujem da će se prenositi nešto specifično, već ideje i filozofija. Kao što znate, ovi bolidi više nemaju jednostavna dvostruka poprečna ramena s oprugom i amortizerom – to već dugo pripada prošlosti. Radimo na različitim malim napravama i na to mislim kada se dotaknem dizajnerske filozofije. To je moguće primijeniti ako želite promijeniti mehanički balans bolida kroz zavoj. Postoji određen način koji vrijedi za bolid širine 2 metra, 1.8 metara ili 7.3 metara. Zapravo nema veze”, zaključio je Symonds.

Izvor: GP1.hr