sport

Williams u Kanadu putuje s nekoliko nadogradnji

Williams će u Kanadu donijeti nekoliko nadogradnji u području šasije i aerodinamike kako bi ostao u utrci za postolja s Red Bullom i Ferrarijem.

Monako je teška staza za momčad iz Grovea posljednjih godina, a tako je bilo i ove u kojoj su uzeli tek jedan bod. Time je Red Bull pobjegao Williamsu na 46 bodova razlike u poretku konstruktora, ali Pat Symonds kako će njegova momčad u Montrealu biti puno konkurentnija.

Circuit Gilles Villeneuve, brza staza s dugim ravninama, zasigurno odgovara karakteristikama Williamsovog bolida, a to smo i pokazali prošle godine pa bi to trebalo značiti povratak forme naše momčadi. Staza sama po sebi ima niskoprosječno brze zavoje, jedini brzi zavoj je peti zavoj, ali on se lako prolazi pa time i ne znači previše,” rekao je Symonds.

“Dobra top brzina, stabilno kočenje jer je staza teška za kočnice, dobra izmjena pravca kroz višestruke šikane i dobra trakcija su ključne stvari ovdje. To je također druga utrka zaredom na kojoj ćemo gledati ultrasoft gume, ali bez obzira na to mislimo da će dosta bolida ići na strategiju s jednim zaustavljanjem u boksu. Imamo nekoliko aerodinamičkih nadogradnji i dijelova šasije kako bi nastavili pritiskati u razvoju našeg FW38,” dodao je.

Izvor: GP1.hr