sport

Wolff: Bottas je strahovit timski igrač

Toto Wolff je nakon utrke u Rusiji pohvalio Valtterija Bottasa opisavši ga kao “strahovitog timskog igrača” nakon što je poslušao naredbu ekipe i propustio Lewisa Hamiltona na vodeću poziciju u utrci, što je rezultiralo Lewisovom pobjedom.

Bottas je suvereno vodio i kontrolirao utrku od samog početka, no momčad je odlučila dati prednost Hamiltonu i njegovoj borbi za titulu.

Wolff priznaje da je to bila teška odluka, no bila je potrebna jer je ekipi cilj osvojiti obje titule.

“Svi smo mi u duši trkači, te svi želimo vidjeti kako najbrži čovjek pobjeđuje. S druge strane, moramo biti racionalni. Pred utrku smo o svemu raspravili, o svim mogućim ishodima, no kad počne utrka sve je potpuno drukčije.”

“Dogodilo se to što se dogodilo, imali smo 1-2 u utrci, no da bi ostvarili maksimum u oba prvenstva morali smo kompromitirati Valtterijev položaj u utrci time što smo pobjedu predali Lewisu.”

“To je demotivirajuće za vozača i loše djeluje na momčad, no moramo to prihvatiti jer sedam bodova više u prvenstvu može puno značiti,” pravdao je Wolff odluku ekipe.

Wolff cijeni to što je Bottas prihvatio i izvršio odluku ekipe. Time je Hamilton stvorio prednost od 50 bodova ispred Vettela. Sada mu i drugo mjesto u svakoj od preostalih utrka može biti dovoljno za titulu.

“Lewis je bio jako daleko, a Valtteri je odigrao strahovito timski te u zavoju 13 propustio Lewisa naprijed.”

“To je ono što želite u ekipi, da vjerujete vozaču kako će odigrati u korist ekipe. Isto tako, da vozač vjeruje ekipi te se može osloniti na ekipu i prihvatiti svaku odluku. Naravno da je loš osjećaj u svima nama, no moramo biti zadovoljni. Ostvarili smo 1-2 i imamo prednost od 50 bodova u prvenstvu,” zaključio je Wolff.

Izvor: GP1.hr