sport

Wolff: Ecclestone je pomogao da vratimo Hamiltona na start

Mercedesov šef, Toto Wolff, otkrio je kako je Bernie Ecclestone odigrao veliku ulogu u popravku bolida Lewisa Hamiltona te je time omogućio Britancu da starta s desetog mjesta na VN Rusije.

Hamilton je u subotnjim kvalifikacijama ponovno imao kvar na MGU-H, a isti kvar je imao i u Kini. Za trenutnog svjetskog prvaka je to značilo da ne može voziti u Q3 pa je stoga automatski kvalificiran na deseto mjesto. Međutim, bolidi su preko noći bili u ograničenjima parc fermea pa je Mercedes pripremio rezervnu pogonsku jedinicu kako bi ju ugradili. Momčad je morala zamijeniti svaki dio s istom specifikacijom kako bi izbjegli start iz bokseva.

No, Mercedes je u Rusiju došao s poboljšanim sustavom dovoda goriva, a to je značio da nemaju rezervni dio. Tako je momčad morala organizirati privatni let kako bi identičan rezervni dio donijeli u Soči. Wollf je objasnio kako je Ecclestone pripomogao.

“Bio je to trud momčadi u kojem su svi sudjelovali. Niki je pokušao organizirati avion i mjesto. Imali smo nekoliko opcija u jednom trenutku i morali smo odabrati onu koja će biti najbrža. Paddyjeva asistentica Nicole je sredila zračnu luku i dobili smo avion. Spremili smo dio u avion i našeg čovjeka s njim. Bernie je sredio carinu. Avion je sletio s kutijom i u roku 90 sekundi, kutija je bila u automobilu na putu iz luke. Ne znam kako je on to sredio i ne želim znati! Ali da, odigrao je veliku ulogu u Hamiltonovom startu,” objasnio je Wolff.

Izvor: GP1.hr