sport

Wolff: Ferrari-Haas partnerstvo se pokazalo uspješnim

Nakon otežanog ulaska u novu sezonu, Williams je u pregovorima za uspostavljanje dubljeg partnerstva s Mercedesom, nalik na onom između Haasa i Ferrarija. Time bi se Williams pokušao vratiti na stare staze slave.

Priča se kako je milijunaš Lawrence Stroll, otac Lancea, već obavio početne korake u ostvarenu takvog scenarija i to s Mercedesom, koji je otvoren za takvu ideju, a koja bi uključivala dijeljenje tehnologije i općenito užu suradnju dvije momčadi.

“Takav oblik suradnje možemo vidjeti između Ferrarija i Hassa. Izgleda kao da su oboje momčadi zadovoljne te izvlače obostranu korist. To je također zanimljiv izvor dodatnog prihoda za Ferrari, a sinergijski učinci takvog partnerstva su veliki. Haas je sada već vrlo kompetitivna momčad, a to su uspjeli ostvariti bez oslanjanja na prethodno iskustvo,” komentirao je Toto Wolff, čija momčad trenutno opsrkbljuje motorima Williams i Force Indiu.

Williamsovi vozači, Stroll i Sirtokin su se već požalili kako imaju mnogo poteškoća s upravljanjem i vožnjom bolida ove sezone.

Izvor: GP1.hr