sport

Wolff iznenađen kvarovima na ovogodišnjem Mercedesu

Mercedesov šef Toto Wolff priznaje da je iznenađen nizom problema koji su pogađali bolid aktualnih konstruktorskih prvaka. Podsjetimo, Lewis Hamilton je prošlog vikenda još jednom imao problem u kvalifikacijama kada je njegov W07 ostao bez snage, a na prethodnim GP vikendima je probleme pravio ERS sustav. Njegov timski kolega Nico Rosberg je također imao poteškoće sa svojim bolidom, ali ne u tolikoj mjeri kao na suprotnoj strani garaže.

Na pitanje je li Mercedes ovo možda mogao očekivati, Wolff kaže:

“Ne, zapravo suprotno. Kada smo započeli s testiranjima ove sezone, bolid je išao, išao i išao. Čak i dijelovi koje smo imali na dinamometru su trajali jako dugo. A onda kada smo krenuli u sezonu, bili smo zapravo dosta iznenađeni jer neki dijelovi nisu bili pouzdani kao što smo željeli.”

Mercedesov W07 Hybrid je imao vrlo dobru pouzdanost na predsezonskim testiranjima kada su oba vozača bez problema radili 150 krugova dnevno. Unatoč nešto većem broju kvarova, njemačka momčad je osvojila pet od šest ovogodišnjih utrka te se nalazi na prvom mjestu konstruktorskog poretka, sa 67 bodova prednosti nad Ferrarijem.

Izvor: GP1.hr