sport

Wolff: Mercedesova konkurencija raste

Mercedesov šef, Toto Wolff, upozorava svoju momčad kako mora pogreške svesti na minimum jer konkurencija raste.

Iako su pobijedili na sedam od osam dosadašnjih, Mercedes je ove sezone upisao tek tri dvostruka postolja. Za usporedbu, prošle godine u ovo vrijeme imali su ih osam.

Wolff je VN Europe napustio s pomiješanim osjećajima. Nico Rosberg rutinski se odvezao do pobjede, ali Lewis Hamilton se mučio s tehničkim poteškoćama te nije mogao bolje od petog mjesta.

“Nismo maksimizirali svoj potencijal u Bakuu,” kaže Wolff.

“Na nekim stazama pronalazite sjajnu točku od početka do kraja. Ta staza je odgovarala našem bolidu i zbog pogonske jedinice i zbog aerodinamičke učinkovitosti. Otišli smo pomalo razočarani, ali s dosta pozitivnih osjećaja. Naš paket je bio najkompetitivniji i vidjeli smo svoje vozače kako voze na samoj granici, nekad i preko nje. To želimo vidjeti od njih. Bilo bi lako zadovoljiti se i pustiti gas nakon naših uspjeha, ali oni tjeraju jedan drugoga naprijed. Jedan drugoga, i cijelu momčad prema naprijed. Nekad moramo prihvatiti da je ovo rezultat u teškim tjednima, ali to je dobro za nas.”

Wolff je kao glavnu konkurenciju naveo Ferrari i Red Bull, ali upozorava i na Williams i Force Indiju.

“Naš prioritet je eliminirati male pogreške koje nas koštaju bodova. Moramo raditi svom snagom kako bi se borili s protivnicima, a njih je sve više. Force India je u posljednje vrijeme jako dobra, Williams je uvijek brz na Spielbergu. I naravno, konstanta su prijetnja Ferrari i Red Bull. Bit će to uzbudljiv vikend,” zaključio je Wolff.

Izvor: GP1.hr