sport

Wolff: ‘Monza nam je dala krila’

Nakon pobjede Lewisa Hamiltona na Velikoj Nagradi Italije, domaćoj utrci za Ferrari, Toto Wolff tvrdi da je Mercedes ‘dobio krila’.

Mercedes trenutno ima 25 bodova prednosti u odnosu na Ferrari u poretku konstruktora, a Lewis Hamilton 30 bodova prednosti u odnosu na Sebastiana Vettela u poretku vozača.

“Dat ćemo sve od sebe u Singapuru i ostalim utrkama,” započeo je Toto Wolff.

“Okrenut ćemo tvornice u Brixworthu i Brackleyju naglavačke i sve dignuti na noge kako bismo u Singapur došli s najboljim mogućim paketom.”

“Hoće li to biti dovoljno da pobijedimo? Ne znam, ali ćemo u idućih sedam utrka ići s agresivnim pristupom.”

“Ovo je samo dokaz kako je ovo fantastičan sport. Ova sezona je oscilacija između drama i slave. Fantastična borba za titule.”

“Veoma sam ponosan na posao koji smo obavili od Belgije, od motora do šasije. Bolje smo razumjeli bolid i gume. Dodali smo nešto performansa iako to kvalifikacije nisu pokazale, u utrci smo bili stvarno brzi,” rekao je Austrijanac.

“Rekao bih istu stvar i da nismo pobijedili. U subotu nismo bili najbrži, ali u nedjelju jesmo. Imali smo pouzdan bolid koji je bio mekan prema gumama. Nismo imali problema s degradacijom guma kao što je imao Ferrari, a oba naša vozača i cijela momčad je obavila odličan posao.”

Šef Mercedesa je također dao komentar o Valtteriju Bottasu koji je “pomogao” Hamiltonu da dođe do pobjede u Monzi.

“Bottasova strategija nije pomogla samo Lewisu dok je zadržavao Kimija, nego i njemu, jer se vratio na stazu s najsvježijim gumama.”

“Znali smo da ga trebamo duže ostaviti na stazi jer smo već izgubili poziciju od Verstappena. Trebali smo ga zadržati najduže što možemo na stazi kako bi na kraju utrke imao dovoljno brze gume da se probije do podija,” završio je Wolff.

Izvor: GP1.hr