sport

Wolff: O naslovu bi mogla odlučivati zadnja utrka s duplim bodovima

Toto Wolff, Mercedes media

Tijesna borba za naslov vodi se između Mercedesovih vozača Lewisa Hamiltona i Nice Rosberga. Međutim, Britanac nije imao sreće u Montrealu prošle nedjelje. Zbog problema s kočnicama svjetski prvak iz 2008. odustao je iz utrke dok je njegov momčadski kolega, vrlo konzistentni Nijemac Nico Rosberg doveo svoj W05 do drugog mjesta. Taj rezultat znači da Nico ove sezone još nije bio slabije plasiran od drugog mjesta te je povećao vodstvo u poretku vozača na 22 boda u odnosu na svog momčadskog kolegu. Mercedesov Toto Wolff uvjeren je da to nije smanjilo Hamiltonove izglede za osvajanje naslova.

“Ne, ne bih rekao da su mu šanse sada smanjene. Koliko utrka je prošlo ove sezone? 7. Imamo ih još 13 a tu su i dupli bodovi”, rekao je Wolff za Autosport.

Upitan mogu li dupli bodovi spasiti Hamiltonovu sezonu, Austrijanac je odgovorio:

“Mogli bi. Ali nema sumnje da prije svega moramo biti oprezni oko nastavka sezone. Možete vidjeti da je Red Bull osvojio puno bodova u Kanadi tako da prednost možete izgubiti vrlo brzo. Ali mislim da će se oko osvajanja naslova između njih dvojice (Rosberga i Hamiltona) odlučivati na kraju sezone na utrci s duplim bodovima.”

Izvor: GP1.hr